Paranormaal therapeut & Geestelijk genezer

Aromatherapie

Wat is Aromatherapie?

Van alle holistische therapien - gericht op de gezondheid van lichaam en geest samen - is aromatherapie wellicht de schakel die ons met onze oerinstincten verbindt, met de energie die de natuur ons biedt: van de aarde, van zon en maan, van elementen als wind en regen, eb en vloed, van dieren van land en zee en van planten die op aarde groeien.

Elke rots, elke zandkorrel, elk dier en elke plant heeft zijn eigen natuurlijke vibratie, zijn eigen energieveld. En wanneer wij de aromatherapie toepassen, gebruiken wij deze trillings-energie die altijd bestaan heeft en nooit zal ophouden te bestaan.

Wanneer we etherische oliën gebruiken, maken we gebruik van de energie, van de essence of levenskracht van planten. 

Etherische oliën.


 De essence van planten worden geproduceerd door uiterst kleine vetkliertjes in de stam, de stengel, in de bladeren, bloemen, zaden en vruchten, in het hout, de bast en de hars van bomen en planten. Deze essences geven de plant zijn eigen karakteristieke geur, die in de natuur geleidelijk aan de atmosfeer wordt afgegeven.

Uit deze vetklietjes kunnen de essences worden geoogst door ze uit te persen of te verhitten. De zuivere etherische oliën worden dan door middel van destillatie verkregen. Bij gebruik in de aromatherapie brengen de etherische oliën hun vibratie-energie en medicinale werking over op de cliënt.

Zo werkt aromatherapie


 Etherische oliën komen op verschillende manieren in het lichaam. Ze worden opgenomen door de huid en komen vervolgens in het vaatstelsel. Ze kunnen ook ingeademd worden en komen dan via de longen in het bloed. Daarnaast roepen ze prikkels op die door het zenuwstelsel naar het limbische systeem van de hersenen geleid worden.

De behandeling


 Een behandeling met aromatherapie gebeurt in de praktijk doormiddel van een massage.
 Via een anamnese wordt gekeken welke combinatie van oliën voor de behandeling gebruikt moet worden.